2007. június 23., szombat

Aquincumi csillagok

Múzeumok Éjszakája

Ismét meghívást kapott a Múzeumok Éjszakájára a Magyar Csillagászati Egyesület. A Polaris Csillagvizsgáló bemutatócsapata ezúttal az Aquincumi Múzeum rendezvényéhez csatlakozott.

Este 21h-kor kezdődött a bemutató, és ekkor még szép tiszta idő volt. Remekül látszott a Hold és a ragyogó Vénusz, így kezdettől kígyózó sorok álltak a távcsövek mögött. Záporoztak a kérdések, volt aki gyorsan elintézte a bemutatót, de többen hosszabb időre az okulár végére ragadtak.

Az előadások a hangosítás problémái miatt jóval később kezdődtek, de végül két előadás is volt. Először Boros-Oláh Mónika ismertette röviden a Naprendszert, majd kisebb szünet után Mizser Attila tartott előadást az antik korok világképéről, és annak továbbfejlődéséről egészen korunkig.

Sajnos a felhők vékonyka foszlányok formájában állandóan jöttek-mentek, de így is varázslatos hangulata volt a fáklyákkal megvilágított, holdfényben úszó jó kétezer éves romoknak.

Tőlünk függetlenül történelmi előadások, borkostoló és sok egyéb program is volt — ezekből azonban túl sokat nem láttunk. Hajnali kettőig tartott a rendezvény, így már majdnem 3 óra volt mire hazaértünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szívesen látom a véleményedet, ne habozz hanem írj!

Hasonló tartalmak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...